Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cafenelele au nevoie de antreprenori creativi

de Maria Nicutar 07 Iun. 2011 4681
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca incepeti afacerea de la zero sau preluati o franciza, cafenelele se dovedesc a fi profitabile si cu oportunitati reale de dezvoltare. Antreprenorii care doresc sa intre pe acest teren se lovesc de o competitie stransa si au nevoie de creativitate si originalitate pentru a se detasa de concurenti.

Inainte de a demara aceasta afacere este recomandat sa va consultati cu experti din domeniu, cu alti antreprenori dispusi sa va dea un mic preview a ce va urma si sa elaborati un plan de afaceri bine gandit.

Luati in calcul echipamentele necesare, chiria locatiei alese, salarizarea angajatilor, renovarea si redecorarea locatiei, costurile de marketing, advertising, relatii publice, contabilitate, gestiune de stoc si lista ramane deschisa.

Altfel spus, demersurile pentru a va deschide o cafenea sunt numeroase iar procesul este destul de anevoios pentru un antreprenor care doreste sa intre in acest domeniu pe cont propriu.

Aveti nevoie de personal specializat care sa va ajute in proiectarea si in inceperea afacerii pentru a va asigura un curs bun. Creativitatea de care trebuie sa dati dovada in aceasta afacere vine din nevoia de a va manageriza investitiile si achizitiile, personalul, imaginea firmei, atmosfera locatiei si meniul intr-un mod cat mai profitabil si flexibil.

Lipsa capitalului necesar pentru a va acoperi cheltuilelile aferente achizitionarii echipamentului va poate indrepta catre ofertele second-hand. Achizitionati piesele fara de care nu puteti sa va desfasurati activitatea si in timp puteti sa va dezvoltati si sa introduceti modele mai noi sau mai diversificate, echipament pentru prepararea de sandwich-uri si de alte produse pe care le intalnim in mod normal in cafenele.

O etapa importanta prin care trebuie sa mai treceti inainte de a incepe activitatea cafenelei este recrutarea personalului necesar. Intotdeauna alegeti candidatii cu experienta si cu referinte de la locurile anterioare de munca. Nu uitati ca acestia vor interactiona cu clientii dvs si nu va permiteti sa angajati personal nepregatit sau fara abilitati de customer service.

In final, calitatea serviciilor si produselor oferite se va situa pe primul loc in topul preferintelor clientilor. Vor mai dori sa fie tratati cu respect si promptitudine si, nu in ultimul rand, vor dori retete originale si o ambianta unica.






Tags: cafeneaafacereantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Cum sunt clasificati antreprenorii. Unde te incadrezi?

de Idei de afaceri
04 Mar 2024
Antreprenorul este cel care transforma ideea in produs, in acest sens, ofera atat clienitilor cat si angajatilor experiente. Cu toate ca unele...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]