Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indra Nooyi si succesul PepsiCo

de Ilinca Dobrescu 10 Iul. 2011 3934
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indra Krishnamurthy Nooyi este mama si femeie de afaceri de origine hindusa si este directorul executiv al companiei PepsiCo in prezent. Indra a dovedit tuturor ca este un spirit tanar, inovator si care inspira forta si hotarare suprema in afaceri. Nu se lasa mai prejos nici in viata de familie, pe care o administreaza cu multa pasiune si daruire.

Indra Nooyi s-a nascut in Chennai, Tamil Nadu, India. Tineretea ei a fost urmarita de o situatie financiara precara. Inainte sa devina CEO al PepsiCo, Indra Nooyi si-a luat diploma de licenta in Fizica, Chimie si Matematica, urmand cursurile Colegiului Crestin Madres in 1974 si apoi un MBA in 1976.

Cariera femeii de afaceri a inceput in India, unde a ocupat un post de manager de produs in cadrul companiei Johnson & Johnson. In 1978 a fost admisa la Scoala de management Yale si si-a completat un masterat in Management Public si Privat.  

De-a lungul vastei sale experiente in mangement, Nooyi a lucrat pentru Booz & Company, Boston Consulting Group, Motorola si Asea Brown Boveri.

In 1994, Nooyi s-a alaturat companiei PepsiCo si a reusit sa devina presedintele companiei in 2001. Conform publicatiei BusinessWeek, din 2000 de cand Nooyi s-a implicat mai mult in strategiile PepsiCo, veniturile anuale ale companiei au crescut cu 72% si profitul net s-a dublat la $5.6 miliarde in 2006.

Nooyi a reusit sa aduca alaturi de PepsiCo brandul Tropicana, achizitionat in 1998 si apoi in 2000 a preluat si Quaker Oats pentru suma de $14 miliarde. Mai tarziu, datorita eforturilor depuse de Nooyi, brandul SoBe a fost cumparat pentru suma de $337 milioane, decizie care, la fel ca celelalte, s-a dovedit profitabila pentru PepsiCo.

Nooyi a intrat in top 100 a celor mai influente persoane din lume in 2007 si 2008, publicatia Forbes a numit-o drept a 3-a cea mai puternica femeie din lume in 2008, publicatia Fortune a clasat-o pe primul loc in topul celor mai puternice femei din afaceri in 2009 si 2010 si publicatia Forbes a adus-o pe locul al 6-lea al femeilor celor mai puternice din lume in 2010.




Tags: indra nooyipepsicofemei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]