Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile din industria graficii digitale - Interviu cu Roland Vasiliu

de Maria Nicutar 01 Aug. 2011 5863
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Roland Vasiliu este un grafician apreciat si un freelancer de succes. Afacerea sa a inceput dupa ani de specializare si mult exercitiu. Un drum presarat de perseverenta si motivatie puternica l-a dus pe antreprenor catre o afacere profitabila si talentul innascut i-a asigurat pasiunea nestinsa pentru domeniul graficii. Roland Vasiliu a urmat cursurile liceului de arte plastice Nicolae Tonitza, apoi ale Universitatii de Arte Bucuresti.

Tanarul antreprenor detine un Masterat in Arte Vizuale si un Doctorat in Arhitectura si Design Grafic in curs de finalizare, este  asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” si detine website-ul www.rolandvasiliu.com.

Maria Nicutar: Cum ati intrat in domeniul graficii si ce v-a determinat sa alegeti aceasta cariera?
Roland Vasiliu: Cred ca mai bine spus, domeniul acesta m-a ales pe mine intr-un fel. De fapt totul cred ca a pornit de la o mare sansa care mi-a fost acordata, dupa un workshop de grafic-design, de a lucra in timpul facultatii si dupa aceea, la editura Humanitas Educational, in care as putea spune ca am invatat extrem de multe lucruri legate de grafic-design, si bucataria din spatele acestei meserii. Apoi au aparut diverse colaborari, parteneriate, proiecte pe cont propriu cu diverse firme, care aveau nevoie de un grafician.

Maria Nicutar: Cum este meseria de freelancer in domeniul graficii?
Roland Vasiliu: Este in primul rand dificila, mai ales in aceasta perioada de criza economica, si nu numai, dar da, intr-un fel, avantajul de a fi propriul tau stapan. Dar cu acest avantaj, intervine si o munca aproape non-stop, de a incerca sa dai tot ce este mai bun din tine, si de a finaliza cu profesionalism toate aceste proiecte. Cu toate acestea, daca iti place cu adevarat ceea ce faci, si o faci cu pasiune, atunci nimic nu este prea dificil.   

Maria Nicutar: Sunteti pe cont propriu in aceasta afacere?
Roland Vasiliu: Da, in acest moment sunt pe cont propriu, avand si colaborarile permanente la Universitatea de Arhitectura si firma  Absolute School pe partea de grafica, dar in situatii mai deosebite, apelez la colaboratori externi, in functie de proiectul pe care il am in derulare, si de cerintele lui, spre exemplu, ilustratie de carte.

Maria Nicutar: De ce ati ales sa lucrati ca freelancer si nu ca parte dintr-o companie? Care sunt avantajele majore de a fi grafician freelancer?
Roland Vasiliu: Avantajul de a lucra in paralel si ca freelancer este de a avea libertatea de a alege ce proiecte sa demarezi, ce proiecte sa duci mai departe, ce proiecte sa respingi si tot asa. Si mai exista si posibilitatea de a lucra la orice ora, lucru care nu intotdeauna e un avantaj

Maria Nicutar: Ce investitii ati facut pentru a va demara aceasta afacere?
Roland Vasiliu: Ca investitii materiale, computerele pe care lucrez, cred ca sunt principalele investitii matriale notabile, dar investitia in oameni, in colaboratori, ramane cea mai importanta si pe termen lung. Daca esti un om serios si profesionist, din toate punctele de vedere, atunci si proiectele vor veni.

Maria Nicutar: Care este strategia dvs de promovare a serviciilor de grafician?
Roland Vasiliu: In primul rand promovarea este realizata de proiectele pe care le-am finalizat si de  oamenii cu care am colaborat, care ma recomanda  mai departe. Un alt factor dar pe plan secundar, este site-ul personal, in care apar o parte din proiectele derulate pana in prezent.

Maria Nicutar: Ce va motiveaza cel mai mult sa va dezvoltati afacerea?
Roland Vasiliu: Dorinta de a evolua continuu, de a experimenta, de a invata si totodata si nu in ultimul rand, partea financiara.

Maria Nicutar: Cum faceti fata competitorilor dvs din aceasta industrie? Detineti avantaje care sa va detaseze de restul concurentei?

Roland Vasiliu: Experienta profesionala si studiile, cred eu, sunt principalele mele avantaje.  

Maria Nicutar: Dupa ce principii va ghidati in viata dvs profesionala?
Roland Vasiliu: Seriozitate, respect, profesionalism, si dorinta de a finaliza fiecare proiect sau colaborare cat mai bine.

Maria Nicutar: Cum va impartiti intre viata profesionala si cea personala?
Roland Vasiliu: De multe ori este foarte complicat, pentru ca uneori viata profesionala ocupa aproape tot timpul, dar incercam sa mentinem un echilibru sau sa compensam.

Maria Nicutar: Care sunt elementele esentiale pentru succesul in acest domeniu?
Roland Vasiliu: Putin talent nu strica sa avem, caci un ochi format pentru detalii, este foarte important, dar seriozitatea, perseverenta, dorinta de a invata tot timpul lucruri noi, de a experimenta, de a te autoeduca, cred ca sunt lucruri de care ar trebui sa se tina cont.

Maria Nicutar: Ce sfaturi dati freelancerilor din domeniul graficii?
Roland Vasiliu: In primul rand, daca sunt la inceput de drum, poate la o facultate de profil, sa nu o neglijeze.
Un alt lucru important in acest domeniu, este documentarea. Indiferent daca esti la inceput, sau deja in domeniu, sa invete sa priveasca spre trecut, dar nu sa il copieze. Sa invete de la predecesori, de la tendintele din arte vizuale trecute si prezente, caci multe lucruri pot fi descoperite in acest fel.
O alta conditie as putea spune obligatorie, este sa stapaneasca cat mai bine programele specifice cu care se lucreaza in acest domeniu. De asemenea, sa incerce tot timpul sa invete lucruri noi, sa le aprofundeze, sa le placa experimentul, sa doreasca sa fie cat mai buni in acest domeniu.
Si inca un lucru, poate la fel de important. Sa nu uite ca exista Cineva acolo sus, de la care vine de cele mai multe ori inpiratia. Fara aceasta inspiratie, care uneori se lasa asteptata, sau care alteori apare peste noapte, o idee buna, sau un concept, nu s-ar materializa in forma finala.

Mai multe detalii despre Roland Vasiliu si serviciile sale de grafica digitala gasiti pe www.rolandvasiliu.com.




Tags: roland vasiliugrafica digitalagraficianafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Afacere cu incaltaminte de lux: povestea antreprenorului care rescrie istoria confectionarii pantofilor

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Dupa ce a terminat scoala profesionala, Andrei Tintoc din localitate Somesani a practicat meseria de pantofar in atelierul familiei sale. A crescut...

Interviu cu Leonard Radutz, Manager VivaNatura: De la argila terapeutica la afacere cu cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Continuam seria interviurilor marca Idei de Afaceri cu o noua poveste de succes. Cand pasiunea se impleteste cu munca si perseverenta rezultatele nu...

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina
10 Apr 2017
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]