Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima fabrica de sarmale din Romania

de Alina Cotae 06 Dec. 2010 3184
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum sa intri pe o piata care nu se va satura prea curand.

Bajko Laszlo din Gheorgheni, judetul Hargita, a deschis prima fabrica de sarmale din tara. El afirma ca oamenii sunt extrem de ocupati si au inceput sa aiba mai multe job-uri. Astfel, gospodinele s-ar bucura enorm daca ar putea avea astfel de produse la indemana.

„Vedeti ca in magazine se gasesc tot mai multe preparate gata facute, friptura, salata de boeuf, tot felul de aperitive, chiar si supe, dar nimeni nu s-a gandit pana acum la sarmale. In plus, pregatirea acestui fel de mancare necesita foarte mult timp, pe care femeile din ziua de azi nu il mai au", a spus investitorul.

El a cumparat un grajd in paragina, pe care l-a transformat complet pentru a-l face util prepararii felului de mancare. L-a compartimentat in incaperi invelite in gresie si faianta, dotate cu instalatii de ultima generatie pentru a obtine un mediu steril. Pentru inceput a angajat doar patru persoane.

„La inceput vom avea o perioada de proba, in sensul ca am angajat patru persoane care sa pregateasca manual sarmale dupa o reteta traditionala secuiasca. Daca vom avea cerere mare vom angaja personal suplimentar, ne-am gandit sa avem cu totul 14 muncitori care vor pregati 4.000 de sarmale pe zi”, a afirmat patronul fabricii.

Conform unui studiu efectuat anterior lansarii proiectului, investitorul sustine ca piata de desfacere a sarmalelor secuiesti pregatite la Gheorgheni o constituie cea din localitatile harghitene si judetele limitrofe. In acest sens, o surpriza o reprezinta volumul mare de solicitari venite din Ungaria.

In ceea ce priveste preturile practicate, o casoleta care contine aproximativ opt sarmale si varza tocata va fi vanduta direct la poarta fabricii la un pret situat intre 11.5 si 12.5 Lei.

Fabrica din Gheorgheni, al carei nume va fi cu siguranta auzit, a fost inaugurata vineri, cu o investitie exclusiv privata de 130.000 de Euro.

 



Tags: fabrica sarmalegheorgheni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]